ПОЧУВСТВАЙ МАГИЯТА РИЛА ПЛАНИНА НА ПОЧУВСТВАЙ.... СПОКОЙСТВИЕТО.... КОМФОРТА.... И УНИКАЛНИЯТ УЮТ "HUNTING RESIDENCE" НА Slide

ПЛАНИНСКИ ПРЕХОДИ

MOUNTAIN BIKING

СКИ

ЛОВ

ДОБРЕ ДОШЛИ В САЙТА НА - HUNTING RESIDENCE -

Името на планината Рила е най-вероятно от тракийски произход. Първоначално планината се е наричала Донука, след това – Дунакс, Доунакс и Донукас Монс (име от римски произход). По-късно навлизат имената Роула и Рила, което означава многоводна планина. Името е дадено с основание – в Рила има над 200 езера и множество минерални извори в разломните зониСапарева баня, Долна баня, Костенец, с. Баня и др. Множество потоци дават началото на три от най-големите реки на България – Искър,Марица и Места. По билото на Рила преминава главният Балкански вододел, разделящ водосборните басейни на Егейско и Черно море.

Паничище се намира в северозападната част на Рила, на около 10 км от град Сапарева баня и на около 80 км от София. Паничище е разположено на надморска височина от около1400 м и е познато като дестинация както за летен, така и за зимен туризъм

През зимата Паничище предлага добри условия на скиорите и почитателите на зимните спортове. На тяхно разположение са алпийска ски писта (470 м), детска ски писта (200 м) и още няколко писти, като всички са оборудвани със ски влек.

В курорта има още писта за дълго бягане (5000 м), детски ски плац, на който има „бейби” влек. Специално място е отделено и за спускането с шейни по писта, дълга 1130 м.

През лятото Паничище е изходна точка за много пешеходни преходи. Курортът граничи с Националния парк „Рила”, а в района се намира и най-ниското ледниково езеро в планината – Сухото езеро. От Паничище може да се стигне още до Рилските езера ( 4 часа), Рилския манастир (2 дни), Скакавишкия водопад (3 часа) и др.

Паничище предлага настаняване в различна категория хотели, вили и хижи. Курортът има добре развита спортна база за практикуване на спортове като футбол, волейбол и др.

Близостта на курорта до Сапарева баня, където извира най-топлата минерална вода в България, го превръща в предпочитана дестинация и за балнеоложки и здравен туризъм.

error: Съдържанието е защитено !!!